Григор Димитров претърпя поражение от Джейсън Кублер след отказване , а

...
Григор Димитров претърпя поражение от Джейсън Кублер след отказване , а
Коментари Харесай

ЖАЛКО! Контузия спря Гришо

Григор Димитров претърпя проваляне от Джейсън Кублер след отричане, а резултатът преди този момент бе 6:2, 6:7 (5:7), 0:3   в мач от втори кръг на тенис шампионата от Сериите " Мастърс " в Индиън Уелс. Димитров завоюва изрично първата част, но имаше внезапен спад в играта във втория и третия сет, а най-после реши да приключи присъединяване си заради травма. Кублер чака спечелилия от конфликта сред Маркос Гирон и Франсис Тиафо в идващия кръг на шампионата.

Българинът бе безапелационен в първия сет, като стигна до пробив в самото начало и бързо поведе с 3:0. Макар да имаше компликации при идващите си две подавания, Григор не позволи брейка да му бъде върнат, въпреки и при двата сервис-гейма да изоставаше с 15:40. В осмия гейм Къблър поведе с 40:0, само че позволи двойна неточност, която съществено го разколеба, Гришо се възползва и затвори сета при 6:2.
Вторият сет бе много по-оспорван, като двамата по този начин и не бъркаха при подаванията си. Най-дълъг бе втория гейм, когато Къблър сервираше, а Димитров стигна до брейк пойнт, който бе обезвреден. Двамата си размениха по един гейм на 0 и резултатът стана 2:2. Нов гейм на 0 за 3:3 и същото упражнение за 4:5. Безпогрешната серия на двамата продължи и резултатът стана 5:5. Гришо поведе с 6:5 след трети гейм на 0. Австралиецът върна жеста на Димитров и се стигна до тайбрек. В него българската ракета не стартира безапелационно и позволи закъснение от 0:3, само че се върна и изравни – 4:4.
В третия сет Къблър стигна до бърз пробив във втория гейм, а по-късно и поведе с 3:0. За страдание, с това пристигна и краят на мача, защото Гришо се контузи и напусна корта прибързано.

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР